Blog

Lezajlott a 12. FlottaOkosan rendezvény

Ez volt az első Budapesten tartott összejövetel, és reméljük, nem az utolsó. Sok szempontból új volt – nekünk is. Előadóink a megszokott, magas színvonalú, gondolatébresztő előadásokkal készültek, és igyekeztek minél több hasznos információt átadni.

Az előadások során érdekes beszélgetés alakult ki a flotta elektrifikációról és a töltési megoldásokról, valamint az ezek mögött rejlő lehetőségekről.

Az eseményt az ötletgazda és szervező, Varga Szabolcs nyitotta meg, majd átadta a szót Karottának, aki most első alkalommal volt a rendezvény házigazdája, és remek észrevételekkel, történetekkel, kérdésekkel segítette a napunkat.

Az előadássorozatot hagyományosan Csizmadia Péter (Graphisoft) indította. Előadásában beszélt a flotta elektrifikációról, az elmúlt évek változásairól flotta szempontból. Konkrét számokkal mutatta be a 2020-2023 közötti időszakot, és hogy milyen hatással volt ez a céges flottákra.

Őt követte Somogyi Zsolt a Parkl képviseletében. Előadásában beszélt arról, hogy jött létre a szolgáltatásuk és milyen megoldásokat kínálnak ennek keretében. Nem csak a töltésről, hanem a parkolásról is beszélt, pontosabban ennek optimalizálásáról, hogy a felhasználók, cégek hogyan tudják legjobban kihasználni a rendelkezésükre álló parkolókat úgy, hogy az mindenkinek megfeleljen. Ehhez kapcsolódóan beszélt az okos töltési megoldásról, amely egy megoldási lehetőség az irodai- és otthoni töltésre is.

Kovács Emese (MN6 energiaügynökség) saját bevallása szerint a flottakezelés távol áll tőle, mégis remekül ragadta meg, hogy az ESG riport kötelezettség milyen plusz feladatok ró a cégekre. Előadásában igyekezett átfogó képet adni az uniós és magyar jogszabályokról, és segítséget nyújtott azok értelmezésében, támpontokat adott arra vonatkozólag, hogy milyen lépéseket érdemes már most megtenni, hogy a későbbiekben egyszerűbb legyen a riport készítés.

Keveházi Júlia (Seacon) az ESG témához kapcsolódva arról beszélt, hogy nem csak az a fontos, hogy adatokat gyűjtsünk, hanem arról is, hogy azok az adatok milyen minőségűek, mennyire részletesek, és bemutatta, hogy milyen sokat tud segíteni a szükséges riportok elkészítésében egy flottamenedzsmentet támogató szoftver. Kitért arra is, hogy nem csak az adatgyűjtés és riport a fontos, hanem az önellenőrzés is. Hozzátette, hogy az időszakos kimutatások kiváló ellenőrzési pontot jelentenek.

Haraszti Mária (Seacon) a digitális akkumulátor-útlevelekről és a vonatkozó jogszabályokról beszélt. Az akkumulátor-útlevél egy nyomonkövetési rendszer, melynek célja, hogy a gyártók és a felhasználók átfogó képet kapjanak azt általuk vásárolt / használt akkumulátorról, legyen szó a gyártás során használt anyagokról, vagy az újrahasznosítással kapcsolatos információkról.

Hényel Ágoston a Hellovelo vezérigazgatója arról beszélt, hogy milyen flotta elektrifikációs megoldások vannak az eletromos autók mellett. Hangsúlyozta, hogy az elektromos rásegítésű kerékpár nem az autó helyett van, hanem annak kiegészítéseként. Bemutatott egy esettanulmányt, melynek egyik fontos eredménye az, hogy amellett, hogy a kerékpár bizonyos esetekben megkönnyíti a közlekedést, közösségépítő hatása is van. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy a biciklizés egészséges. 😊

Az előadássorozatot kerekasztal beszélgetés zárta, ahol egy remek beszélgetés alakult ki résztvevők és az előadók között, ahol nem csak kérdések és válaszok hangzottak el, hanem a részvevő cégek képviselői is értékes gondolatokkal gazdagították a beszélgetést.

Ha szeretnél értesülni a jövőbeni rendezvényeinkről és részese lenni a tapasztalatcserének, tudásmegosztásnak, esetleg valamilyen ajándékkal hazatérni, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebook-on és LinkedIn-en.

Facebook
LinkedIn
Skype
Email

További cikkek:

Elektromos vs. minden más

Azt tudjuk, általában nézve ideális autó nem létezik, a választás során mindig nagyon fontos szempont (kéne legyen), milyen célra, milyen várható autóhasználati körülmények közti üzemeltetésre keressük a jó megoldást.

Tovább olvasom »

Masszív átalakulás zajlik a budapesti autózásban – Innen már nincs visszaút?

A legújabb trendek szerint egyáltalán nem biztos, hogy megéri egy városi lakosnak autót fenntartani, mikor az az idő nagy részében csak áll az utcán, viszi a költségeket, és közben foglalja a parkolóhelyet. Éppen ezért egyre többen használnak autómegosztási szolgáltatást a külföldi nagyvárosokban és Budapesten, ami a városi mobilitás jelentős átalakulását hozza magával.

Tovább olvasom »

FlottaOkosan őszi workshop

A FlottaOkosan őszi workshopjára 2023. október 6-án került sor, melynek fő szervezője a Seacon Europe volt. „Az elektromos lett, maradhat?” címmel meghirdetett eseményen arra a

Tovább olvasom »