Blog

FlottaOkosan őszi workshop

A FlottaOkosan őszi workshopjára 2023. október 6-án került sor, melynek fő szervezője a Seacon Europe volt. „Az elektromos lett, maradhat?” címmel meghirdetett eseményen arra a kérdésre kerestük a válaszokat szakértőink segítségével, hogy vajon mikor éri meg a cégeknek elektromos flottára váltani, és milyen felhasználási módok mellett éri meg cserélni. Kétségtelenül látszik a piaci térnyerése az elektromos autóknak, azonban láthatóan egy új szemléletmód is kibontakozóban van, miszerint a vállalati szektorban jól érzékelhető az egyre növekvő igény, hogy az autózást kiváltva kerékpárral járjanak dolgozni a munkavállalók, így ezeket a kérdéseket is körbejártuk a délelőtt folyamán. A telt házas rendezvényre olyan flottakezelő cégek menedzserei, gazdasági vezetők, lízing cégek irányító emberei látogattak el, akik tudatos kontrollt szeretnének tartani gépjárműveik felett, és fontosnak tartják, hogy be tudják pozícionálni szolgáltatásaikat, akik szeretnék tudni, hogy mivel és milyen autóflottát üzemeltessenek, és kik a témához kapcsolódó piaci szereplők. A gépjárműflotta üzemeltetés sokszor bonyolult és kihívásokkal teli feladat. A jó döntések meghozatalához tapasztalatra és megfelelő háttérrendszerre van szükség. Az elektromos autók terjedésével párhuzamosan számos megválaszolatlan kérdéssel és bizonytalansággal is találkozunk, ezért is bizonyultak hasznosnak nemcsak az előadáson elhangzott információk, hanem az azt követő kerekasztal beszélgetés, interaktív tapasztalatcsere. FlottaOkosan workshoppal legközelebb várhatóan 2024 tavaszán jelentkezünk, addig is regisztráljanak és nézzék meg online formában a 2023-as őszi előadás anyagát.

Szakértők bevonásával az alábbi témakörök kerültek górcső alá:

Előadó: Csizmadia Péter (Graphisoft)
Téma: Jelenlegi piaci áttekintés
Piaci áttekintés, elektromos-plug-in beszerzési-üzemeltetési tapasztalatok. Hogy tud beilleszkedni az elektromos autó a jelenlegi policybe? Infrastrukturális hátterek. Mikromobilitási megoldások.

Előadó: Hegedűs Péter (Merkantil)
Modern technológiák a flottakezelésben
Hogyan befolyásolja a mobilitás kiszolgálását és a flottakezelést a modern technológiák megjelenése? Miért jelentek meg az új technológiák? Szó esik a mobilitási értékláncban meglévő IT alkalmazások összekapcsolásáról, az információ áramlásról, az adatbázisok kezeléséről és felhasználásáról, a BI-ról, de leginkább a connected car-ról és az elektromos autózásról.

Előadó: Kertész Dávid (Volteum)
Téma: elektromos járművek a flottában

Az előadás során bemutatásra kerülnek, az elektrifikációs folyamat főbb lépési, valamint egy esettanulmányon keresztül megismerhetjük, hogy a Volteum-nál hogyan segítjük az elektromos átállást, valamint a mindennapi operáció megszervezését.

Előadó: Pataki Gábor (SkyGuard)
Téma: Zöld jövő. Hogyan támogatja az elektromos autók töltési adatainak monitorozása az ESG célok elérését, fenntartását?

Közelebb hozzuk az ESG célok megvalósítását azáltal, hogy a hagyományos gépjárművek digitalizálásán keresztül lehetővé tesszük a járműflotta optimalizálását, figyelembe véve az ökológiai lábnyomot és költséghatékonyságot. Megvizsgáljuk, hogy mely járművek esetében érdemes az elektrifikációt prioritásként kezelni, tekintettel a szén-dioxid kibocsájtásra és a gazdasági tényezőkre. A járművek töltési monitorozásával egyszerűsítjük az otthoni töltés elszámolhatóságát. Megvilágítjuk a céges autóflotta elektrifikációjának előnyeit, és konkrét útmutatást adunk az ESG riportok járműadatokkal történő kiegészítéséhez.

 

Előadó: Hényel Ágoston (HelloVelo)
Téma: Elektromos kerékpárflotta integrálása céges környezetbe
Az elektromos rásegítésű kerékpárok népszerűsége töretlen növekedést mutat Nyugat-Európában és egyben ez az egyik legnépszerűbb munkáltatói juttatás is. Mi okozza a népszerűségét? Kinek és mikor éri meg kerékpár flotta bérlésében gondolkodni? Milyen módszerekkel integrálhatóak az elektromos rásegítésű kerékpárok a vállalati flottába? Milyen megtakarítást lehet vele elérni?

Facebook
LinkedIn
Skype
Email

További cikkek:

Lezajlott a 12. FlottaOkosan rendezvény

Ez volt az első Budapesten tartott összejövetel, és reméljük, nem az utolsó. Sok szempontból új volt – nekünk is. Előadóink a megszokott, magas színvonalú, gondolatébresztő előadásokkal készültek, és igyekeztek minél több hasznos információt átadni.

Tovább olvasom »

Elektromos vs. minden más

Azt tudjuk, általában nézve ideális autó nem létezik, a választás során mindig nagyon fontos szempont (kéne legyen), milyen célra, milyen várható autóhasználati körülmények közti üzemeltetésre keressük a jó megoldást.

Tovább olvasom »

Masszív átalakulás zajlik a budapesti autózásban – Innen már nincs visszaút?

A legújabb trendek szerint egyáltalán nem biztos, hogy megéri egy városi lakosnak autót fenntartani, mikor az az idő nagy részében csak áll az utcán, viszi a költségeket, és közben foglalja a parkolóhelyet. Éppen ezért egyre többen használnak autómegosztási szolgáltatást a külföldi nagyvárosokban és Budapesten, ami a városi mobilitás jelentős átalakulását hozza magával.

Tovább olvasom »