Elektromos lett, maradhat?

Mikor érdemes elektromos autóra váltani?

interaktív esemény flottakezelő managerek és vezetők részére

Mikor érdemes elektromos autóra váltani?
Elektromos autó a céges flottában? Megéri-e a zöldítés a cégeknek?
Arra a kérdésre keressük a választ, hogy vajon megéri a cégeknek elektromos autóra váltaniuk. Látható a piaci térnyerése az elektromos autóknak, kérdés, hogy a flottákban mikor érdemes cserélni, milyen felhasználási módok mellett éri meg? Az elektromos autók terjedésével párhuzamosan számos megválaszolatlan kérdéssel és bizonytalansággal is találkozunk, ezért is keressük a válaszokat szakértőink segítségével.
Egy új szemléletmód is kibontakozóban van, miszerint a vállalati szektorban jól érzékelhető az egyre növekvő igény, hogy az autózást kiváltva kerékpárral járjanak dolgozni a munkavállalók. Az elektromos rásegítésű kerékpárok népszerűsége töretlen növekedést mutat Nyugat-Európában. Vajon mi okozza a népszerűségét? Kinek és mikor éri meg kerékpár flotta bérlésében gondolkodni? Érdemes kombinálni a hagyományos autóflottát elektromos kerékpárral/rollerrel?

Mikor érdemes elektromos autóra váltani?

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Köfém Művelődési Ház (Kamaraterem)

Székesfehérvár, Verseci utca 1-15.

2023. október 6.

9:00 - 13:00

Kezdésig hátralévő idő

nap
óra
perc
másodperc
Az esemény véget ért

Tematika

 • 8:30-9:00 Érkezés, regisztráció

 • 9:00-9:30 Jelenlegi piaci áttekintés

   

  Előadó: Csizmadia Péter

   

  Jelenlegi piaci áttekintés, elektromos-plug-in beszerzési-üzemeltetési tapasztalatok, mi az irány? Hogy tud beilleszkedni az elektromos autó a jelenlegi policybe (use-chooser)? Infrastrukturális hátterek. Mikromobilitási megoldások

 • 9:30-10:00 Modern technológiák a flottakezelésben

   

  Előadó: Hegedűs Péter

   

  Hogyan befolyásolja a mobilitás kiszolgálását és a flottakezelést a modern technológiák megjelenése? Milyen lehetőségek rejlenek bennük, hogyan érdemes kihasználni ezeket?

  Miért jelentek meg az új technológiák? Szó lesz a mobilitási értékláncban meglévő IT alkalmazások összekapcsolásáról, az információ áramlásról, az adatbázisok kezeléséről és felhasználásáról, a BI-ról , de leginkább a connected car-ról és az elektromos autózásról. Ezek mind hogyan hatnak a flottakezelésre és a mobilitási kiszolgálásra. Merre felé megy a világ?

 • 10:00-10:30 Következő megálló: elektromos járművek a flottában

   

  Előadók: Kertész Dávid, Kálmán Kornél

   

  Az elektromos járművek terjedése vitathatatlan. A következő években a flották elektrifikálása jelenti a legnagyobb bővülési potenciált a gyártók számára egyaránt az autók és a furgonok szegmensében. Azonban egy új technológiára való átállás számos kihívást jelenthet mind a flottamenedzserek, mind a kollégák számára. Nem egyszer láttunk olyan elektromosra cserélt járműveket, melyekkel a megvásárlás után nem mertek elindulni a munkatársak, ami a legrosszabb kimeneti opció.

   

  Az előadás során bemutatásra kerülnek, az elektrifikációs folyamat főbb lépési, valamint egy esettanulmányon keresztül megismerhetik, hogy a Volteum-nál hogyan segítjük az elektromos átállást, valamint a mindennapi operáció megszervezését.

 • 10:30 - 10:45 Kávészünet

 • 10:45 - 11:15 Zöld jövő a Skyguard eCar Manager-rel: Hogyan támogatja az elektromos autók töltési adatainak monitorozása az ESG célok elérését, fenntartását?

  Előadó: Pataki Gábor

   

  Nyitott kaput kínálunk a fenntartható, zöld jövő felé. Közelebb hozzuk az ESG célok megvalósítását azáltal, hogy a hagyományos gépjárművek digitalizálásán keresztül lehetővé tesszük a járműflotta optimalizálását, figyelembe véve az ökológiai lábnyomot és költséghatékonyságot. Megvizsgáljuk, hogy mely járművek esetében érdemes az elektrifikációt prioritásként kezelni, tekintettel a szén-dioxid kibocsájtásra és a gazdasági tényezőkre.

   

  A járművek töltési monitorozásával egyszerűsítjük az otthoni töltés elszámolhatóságát. Megvilágítjuk a céges autóflotta elektrifikációjának előnyeit, és konkrét útmutatást adunk az ESG riportok járműadatokkal történő kiegészítéséhez.

 • 11:15 - 11:45 Elektromos kerékpárflotta integrálása céges környezetbe

   

  Előadó: Hényel Ágoston

   

  Az elektromos rásegítésű kerékpárok népszerűsége töretlen növekedést mutat Nyugat-Európában és egyben ez az egyik legnépszerűbb munkáltatói juttatás is. Mi okozza a népszerűségét? Kinek és mikor éri meg kerékpár flotta bérlésében gondolkodni? Milyen módszerekkel integrálhatóak az elektromos rásegítésű kerékpárok a vállalati flottába? Milyen megtakarítást lehet vele elérni?

 • 11:45 - 12:15 Kerekasztal beszélgetés

 • 12:15 - 13:00 Zárás

  Szendvicsebéd és frissítők, kapcsolatépítés, beszélgetés

Mikor érdemes elektromos autóra váltani?

Az idei év legérdekesebb interaktív flottaüzemeltetés témájú eseménye.

Érdekel, ott leszek személyesen!

Online fogom visszanézni.

Melyik téma érdekelné a legjobban Önt egy kerekasztal beszélgetés során?

Kérem az alábbi pontokból válasszon!

(több válasz is megjelölhető)

This poll has ended (since 6 months).
Lehet-e az elektromos kerékpárokban rejlő potenciált a cég image-ének csiszolására és a munkavállalók megtartására kiaknázni? Ha igen, hogyan vezessünk be elektromos kerékpárflottát, és milyen lépései vannak?
100.00%
Milyen gyakorisággal kell szervizbe vinni az elektromos autókat?
0.00%
A céges autómat hol töltsem: otthon vagy a cégnél? Minden cégnél van kialakított töltőpont? Kell-e nekem töltőpontot kialakítani otthon, és ha igen, akkor hogyan?
0.00%
Mekkora egy elektromos autó hatótávolsága? Hogyan tervezzünk hosszabb utat elektromos autóval? Hogy áll most a töltőinfrastruktúra ma Magyarországon?
0.00%

Partnereink

Regisztráció

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Kedves Látogatónk!

Az eseményre való regisztráció lezárult.

Köszönjük érdeklődését